Församlingsspår

Församlingsspåret är till för att skapa rum för i första hand ”församlingsbor” i Majorna, för att prata kring frågor som rör tro och feminism, kyrka och feminism, teologi och feminism. En sorts uppladdning inför konferensen alltså!

 

17 oktober: Fräls oss ifrån patriarkatet! – en kväll om gudsbilder och kyrkan

Else Blomgren, präst, talar om feministisk teologi och arbetet med Kristamässan i Sankta Birgittas kapell. Fika och samtal. 
Torsdag 17 oktober kl 18.30 i Carl Johans församlingshem

 

12 september: Samtalskväll om normer och maktkritik

Hur ryms feminism och hbtq-aktivism i kyrkan? En kväll inför årets konferens om tro och feminism, Lovisa Eriksson, Klara Holmin, Leif Romell. Majornakyrkan 12 september, kl. 18:30-20:00.

 

22 april: Jesusfeministpodden i Majorna

Katarina Hedblom och Sara Grenholm som driver podcasten Jesusfeministpodden kommer till Matteuskyrkan för att prata feministteologi. Hur vi kan synliggöra patriarkala system inom kyrkan och göra det utan att skapa ett ”vi och ett dom”? Och hur kan vi hålla samtalet om feminism levande utan att ducka för svåra frågor? Under kvällen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor via sms.

Ingen hinner fram + Jesusfeministpodden

Jesusfeminstpodden gästade också podden Ingen hinner fram under sitt besök i Göteborg. Ingen hinner fram är en podcast som drivs av Pontus Bäckströms och Ludvig Lindelöfs, båda präster i Carl Johans församling. 

I det tolfte avsnittet gästas Pontus och Ludvig av Katarina Hedman och Sarah Grenholm från Jesusfeministpodden. Det blir ett samtal om att älska bibeln och vara feminist, om att vara arg i en karismatisk miljö och om Jesus var feminist eller inte? Dessutom handlar samtalet om abort och om att hjärta och hjärna skall få må bra.

Lyssna på avsnittet i din app för poddar, på spotify eller via bloggen Ingen hinner fram.